середу, 16 грудня 2015 р.

Олімпійські Ігри

Олімпі́йські і́гри міжнародні спортивні змагання, які проводяться кожні чотири роки під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Види спорту, які входять до програми Олімпійських ігор називаються олімпійськими. Переможці змагань отримують довічне звання олімпійського чемпіона.Олімпійські ігри діляться на літні й зимові. Літні Олімпійські ігрипроводяться кожні чотири роки, в рік кратний чотирьом. Зимові Олімпійські ігри об'єднують зимові види спорту й відокремилися від літніх, починаючи з1924 року. До середини 90-х літні й зимові Олімпійські ігри проводилися в один рік. Починаючи із зимової Олімпіади Ліллехаммера (Норвегія), зимові Олімпійські ігри проводяться через два роки після літніх.
Стрибки з трампліна входили до програми всіх Зимових Олімпіад, але змагання проводилися тільки серед чоловіків. Перед іграми у Ванкувері спортсменки організували кампанію за включення до програми Олімпіад також і жіночих змагань, звертаючись навіть до суду. Однак їхні зусилля не мали успіху.

На Олімпіадах проводяться індивідуальні змагання зі стрибків з двох трамплінів різної висоти: нормального трампліна і високого трампліна. Нормальний трамплін має розрахункову лінію в районі 90 м, високий — 120 м. Крім індивідуальних змагань проводяться також командні змагання зі стрибків з високого трампліна.

Немає коментарів:

Дописати коментар