понеділок, 21 грудня 2015 р.

СКОРО ТУРНЕ 4-Х ТРАМПЛІНІВ

Майже тиждень залишився до старту найрейтинговіших змагань літаючих лижників-Турне 4-х трамплінів.
Різдвяно-новорічне шоу розпочнеться в німецьких Оберстдорф та Гарміш-Партенкірхен,а згодом переїде в Австрію до Інсбрука і Бишофсхофена.
Результати, показані спортсменами на змаганнях ідуть в залік Кубка Світу.

На Турне своєрідна система : - після кваліфікації 50 спортсменів розбивають на 25 пар,і 25 переможців цих "дуелей" і 5 програвших з найкращими результатами відбираються в другу спробу. Так визначаються тридцять стрибунів, які розігрують перемогу на етапі.

В переддень основних змагань проводиться кваліфікація, де стрибуни розігрують 40 стартових місць. Кращі 10 спортсменів загального заліку Кубку світу автоматично допускаються до основних змагань, але, на відміну від різних етапів , їх кваліфікаційні стрибки також оцінюються суддями і враховуються для формування пар, що змагаються. Перекваліфіковані спортсмени можуть пропустити кваліфікацію, тоді вони займають 50 (49, 48 - залежно від розташування в загальному заліку кубку світу) місце і, відповідно, в пару отримують переможця кваліфікації.

Переможець в загальному заліку "Турне чотирьох трамплінів" визначається по сумі балів,що складаються з дальності і суддівських оцінок, набраних на кожному з чотирьох етапів. Поточний лідер загального заліку "Турне" виступає в золотій майці. Разом із золотою майкою лідера на "Турне чотирьох трамплінів" є присутньою також жовта майка лідера загального заліку Кубка Світу.


Останніми роками золотого орла-переможця Турне здобувають представники Австрії,чи буде так надалі ми дізнаємось 6 січня...

Немає коментарів:

Дописати коментар