пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Майбутні королі стрибків

У нинішньому сезоні з дуже хорошої сторони показують себе молоді спортсмени.
Домен Превц,Даніель Андре Танде,Йохан Андре Форфанг виступають на найвищому рівні Кубка Світу. Хоча тільки будують свою позицію в світі стрибків з трампліну,їх відношення може бути прикладом того, як плавно перейти з стрибків юнацьких академій у змаганні досвідчених профі. Однак не всім це вдається...

Перший конкурс нинішнього сезону:очікує на другу спробу Домен Превц підходить брат. "Тільки спокійно", - говорить Петер,він знає, який талант і потенціал дрімає в молодому спортсмену. Світ стрибків побачив його в 2014 році. У змаганнях літнього Континентального Кубка в Крані посів 35 та 8 місце,це в віці 15 років.
В лютому 2015 року на чемпіонаті світу серед юніорів в Казахстані був п'ятий,а вже в цьому цьому сезоні вперше в кар'єрі стояв на подіумі Кубка Світу, програвши в Енгельберг тільки своєму старшому братові. Важко сказати,ким Домен буде в майбутньому,но поки що він показав, що можливості у нього величезні.

Чудовий початок сезону в Норвегії. У першій п'ятірці Кубка Світу знаходиться трьох підопічних Олександра Штокля. Великі слова вдячності належать молодим стрибунам: Деніель Андре Танде та Йохан Андре Фофанг. Шлях до сьогоднішніх успіхам кожного з них,виглядав інакше.
Танде - до цих пір не був видатним юніором. Отримав, правда, разом з колегами бронзову медаль на чемпіонаті світу в Предаццо, однак індивідуально не здобував нічого.До цього сезону.
А Форфанг є чемпіоном світу серед юніорів,та бронзовим призером в командних стартах.Цього сезону в нього другий подіум у Кубку світу.Перший пєдестал був в у Викерсунд.

Не всі молоді спортсмени можуть, однак, знайти себе у дорослому конкуренції. З 35 чемпіонів світу серед юніорів тільки одинадцять отримало пізніше індивідуально медаль у дорослих стартах.. Інші часто не могли піднятися через посередність, а великі спортивні успіхи були для них лише спогадом юнацького минулого. Причини такого стану речей різні. Частина гравців не справляється з тиском, що з'являється разом з етапами у більш престижних змаганнях.
Яскравий приклад У 2004 році показав поляк Матеуш Рутковскі,що завоював титул чемпіона світу серед юніорів,перемігши самого Томаса Моргенштерна. Не впорався він зі зростаючою хвилею популярності і очікуваннями вболівальників. Велике падіння спортивного таланту настав на наступний рік після найбільшого успіху.

Іншою природною причиною падіння кар'єри молодого гравця є проблеми зі здоров'ям...

Немає коментарів:

Дописати коментар